2020-09-04 10:37Nyheter

Dags för inflyttning i Ikano Bostads vårdfastighet i Sköndal

null

2016 breddade Ikano Bostad sitt erbjudande till att även innehålla vårdboende. I veckan flyttade Stiftelsen Stora Sköndal in i Ikano Bostads första egenutvecklade vårdfastighet med 74 vårdlägenheter.

- Det är väldigt roligt att det är dags för vår hyresgäst Stiftelsen Stora Sköndal att flytta in. Tillsammans kommer vi att skapa en bättre boendemiljö för de som har kommit lite längre i livet, berättar Mikael Berg, chef nya hyresrätter och vårdboende på Ikano Bostad.

Stora Sköndal är en växande stadsdel i södra Stockholm. När allt står klart kommer här att finnas 4 400 nya bostäder. Bland annat Ikano Bostads hyresrättsprojekt med 52 hyresrätter som kommer att stå klart i december i år. Hela området beräknas vara klart till 2035.

Vårdfastigheten med sina 74 lägenheter är det första som är utvecklat av Ikano Bostad och kommer att förvaltas av Ikano Bostads egen fastighetsförvaltning. Vårdfastigheten kommer även att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

- För oss är det viktigt att vårdboendet blir en del av stadsmiljön och att det ska finnas bra närservice i området. Det ska också vara enkelt för nära och kära att träffas, samtidigt som de som jobbar i våra fastigheter har nära till bra kommunikationer, fortsätter Mikael Berg.

Sedan 2016 utvecklar och långsiktigt äger och förvaltar Ikano Bostad trygga och behovsanpassade fastigheter för vårdboende. Sedan tidigare äger och förvaltar Ikano Bostad fem vårdfastigheter i Stockholm och Uppsala.

Kontakta oss gärna för mer information:
Mikael Berg, chef nya hyresrätter och vårdboende på Ikano Bostad, mikael.berg@ikanobostad.se, 0706-10 35 42 


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg