2016-10-24 08:00Nyheter

Fotbollsskola för alla

null

I Rågsved, ett av våra bostadsområden, startade vi en fotbollsskola som är gratis för alla. Ett sätt att skydda ungdomar från att hamna snett är att tidigt ge dem andra alternativ och drömmar. Aaiza, 10 år, var med i fotbollsskolan under sommaren.

– Fotboll är jätteroligt faktiskt. Vi sprang väldigt mycket och vi lekte många lekar med fotbollen. När jag började fick jag mer kompisar och jag blev vän med två tjejer där. Det roligaste är att springa, sparka och om man vinner får man pris.

Fotbollstränaren Hedi är själv uppvuxen i Rågsved och vet vikten av att ha bra förebilder och att fånga upp ungdomarna tidigt.

¬ Det är jätteviktigt just i det här området. Att man gör någonting redan i tidig ålder. Det är ett ganska tufft område att växa upp i och jag som förälder har sett många som hamnar i fel bana. Fotbollen har hjälpt mig själv att komma ifrån dåliga saker.

Alla familjer i bostadsområdet får en lapp hem med erbjudande om hyresvärdens fotbollsskola som hålls under sommaren. Här får barnen tre mål mat om dagen och får träna fotboll på ett roligt sätt. När de blir äldre erbjuder Ikano Bostad gratis fotbollsträning varje vecka tillsammans med Rågsveds IF.

– Det är inte så många som erbjuder gratis fotbollsskola. Här kan barn och unga träffa kompisar, spela fotboll och umgås. Det visar att Ikano Bostad bryr sig om dem som bor här. De tänker inte bara på att hyran ska komma in utan att vi måste göra något för ungdomarna. Anders Wahlqvist på Ikano Bostad har ett gott band med barnen och gör ett bra jobb här ute, säger Hedi.

Varför startar ett bostadsföretag en fotbollsskola?

För att ge ungdomar en meningsfull sysselsättning där alla har råd att vara med och därigenom minska utanförskap.


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg