2016-10-17 10:55Nyheter

Genom Ikano Akademi får ungdomar jobb

null

Amir har en brokig bakgrund. När han kom ut ur fängelset, 24 år gammal, fick han en ny chans med hjälp av Ikano Akademin. Han kallar det en guldchans.

– Jag hade kontakt med socialtjänsten och fick träffa Anders Wahlqvist på Ikano. Han erbjöd mig en plats akademin och sa att om jag visar framfötterna så kan de hjälpa mig. Jag fick en push. De ställde upp till 100 procent och stöttade mig hela vägen.

I akademin arbetar ungdomarna med fastighetsskötsel och trädgårdsarbete, uppgifter som även bidrar till bättre boendemiljö i området.

– Man ska sköta jobbet och komma i tid. Det fanns dom som inte skötte sig men de fick flera chanser att ändra på sig. Anders har tålamod och försöker ägna mycket tid för att hjälpa dom som kommer till akademin.

Efter några månader får ungdomarna möjligheten att matchas mot företag för att komma in i arbetslivet. Amir fick en lärlingstjänst på ett ventilataionsföretag efter rekommendation av Ikano och har nu sin första anställning.

– Alla borde ha detta i sina bostadsområden. Det skulle vara bra för alla att ha ett sådant stöd. Hade jag inte fått den hjälpen som jag fick av akademin hade jag inte jobbat nu. Det var en chans jag fick som förändrade mitt liv.

Varför vill ett bostadsföretag hjälpa arbetslösa ungdomar?

Genom att ge dem möjlighet till arbetslivserfarenhet och kontakter minskar vi utanförskapet. Det leder till mindre gängbildningar, mindre skadegörelse och ökad trygghet för alla hyresgäster.


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg