2016-06-28 12:04Nyheter

Golf för alla

null

För andra sommaren i rad får hyresgästers barn i södra Stockholm spela golf gratis på Ågesta Golfklubb.

De gröna banorna på Ågesta Golfklubb fylls av barn när de för andra året i rad får chansen att lära sig spela golf. Ikano Bostad skickade ut inbjudan till hyresgäster i Hagsätra, Rågsved och Bandhagen i maj och ett tjugotal nappade.

Den här soliga söndagen är det dags igen. Några föräldrar står bredvid och tar kort med mobilen.

– Man blir stolt, säger Alex mamma. Jag hoppades att det här skulle väcka hans intresse för golf och det har det gjort. Kursen har varit rolig.

Det håller barnen med om.

– Jag har fått lära mig att skjuta bättre, säger Camilla 12 år. Vi har fått prova på olika saker. Allt har varit bra.

Ikano har bjudit dit golftränaren Nathalie Berglind och hon samlar barnen omkring sig för att börja söndagens lektion. Det är så samarbetet med Ågesta Golfklubb ser ut. Klubben låter barnen använda banorna utan kostnad över sommaren. Ikano Bostad ordnar en professionell golftränare.

– Ni kan lägga era andra klubbor här, säger Nathalie. Idag ska vi lära oss att slå korta höga slag.

De två bröderna Jhoel och Edwin tar varsin klubba och ställer sig bredvid de andra. Men inte för nära. Nathalie berättar att bollarna är små och hårda. Träffar man fel gör det ont. Därför är det viktigt med mellanrum mellan de nio barnen. Alla lyssnar koncentrerat. De får öva sig på att chippa och pitcha.

– Att man kan bli mer bra, säger Edwin när vi frågar vad som har varit bäst med kursen. Det är kul att skjuta och prova.

Kommer du att fortsätta spela sen?

– Jag tror det men jag vet inte.


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg