2017-06-27 08:00Nyheter

Ikano Bostad i Almedalen 2017

Under Almedalsveckan medverkar medarbetare från Ikano bostad i olika seminarier och evenemang för att bidra med vår kunskap om bostadsbyggande och insikter om vad våra kunder efterfrågar.

Tillsammans med andra samhällsaktörer i Almedalen fokuserar vi på de utmaningar och möjligheter som det urbana samhället ställer på bostadssektorn. På så sätt bidrar det till att uppfylla vår vision om att skapa en bättre vardag för de många människorna. 

I följande öppna seminarier deltar medarbetare från Ikano Bostad:

Maria Rydén
När: 3 juli, kl 10.05
Arrangör: Demensförbundet
Plats: Strandgatan 14, Gotlands Museum
Paneldebatt om framtidens äldreboende.
Kristina Schoug
När: 3 juli, kl 13.30
Arrangör: Västsvenska Handelskammaren
Plats: Västsvenska Arenan
Näringslivet vill bygga bostäder när politiken bygger utredningsmurar av ideologi. Vad branschen kan göra för att fler bostäder byggs och hur politikerna skapar långsiktigt hållbara spelregler så att byggandet matchar behovet.
Gerd Comstedt
När: 4 juli, kl 10.45
Arrangör: Lantmäteriet
Plats: Donnersgatan 2, Wisby Strand Congress & Event
Hur kan vi skapa en enklare, smartare, öppnare samhällsbyggnadsprocess genom digital samverkan?
Lotta Sjödin
När: 5 juli, kl 12.00
Arrangör: Swedbank
Plats: Volters gränd 8, Swedbankhuset
Bygg mer, bygg om, bygg rätt - så säkrar vi framtidens bostadsförsörjning.Byggs det för de som bäst behöver det och förändrade behov?
Lotta Sjödin
När: 5 juli, kl 14.00
Arrangör: Tengboms
Plats: Arkitekturträdgården
AI + industriproduktion= Arkitektbranschens framtid? Om vi välkomnar digitaliseringen på riktigt och öppnar upp för samverkan med andra branscher än traditionellt? Kan exempelvis AI, BIM, industriproduktion och robotkollegor förändra arkitektens uppdrag? Och vad kan vi då åstadkomma?
Sofia Wahlén och Linda Leppänen
När: 6 juli, kl 09.30
Arrangör: Tryggare Sverige
Plats: Strandvägen H520
BoTryggt2030 - Ökad social hållbarhet genom säkra och stygga stadsmiljöer? Under 1900-talet förändrades sättet att planera och bygga. Det medförde en rad problem bl a ökad brottslighet och otrygghet. Kan vi tillsammans ta fram en de facto-standard med riktlinjer för att säkerställa att säkerhets och trygghetsfrågorna beaktas i framtidens byggande? Hur gör vi för att inte bygga otryggt?


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg