2023-06-22 09:18Nyheter

Ikano Bostad ökar satsningen på sommarjobb

Ikano Bostad

I år är efterfrågan på sommarjobb större än någonsin. Därför ökar Ikano Bostad sin årliga satsning och erbjuder fler sommarjobb i södra Stockholm och Västerås.

˗ Vi förstod tidigt från våra hyresgäster att efterfrågan på sommarjobb skulle öka ordentligt i år. Därför har vi valt att öka antalet sommarjobb så att fler får chansen, berättar Anders Wahlqvist, projektledare social hållbarhet på Ikano Bostad.

Under tre veckor får ungdomar mellan 15–18 år arbeta som fastighetsskötarassistenter och testa på ett varierande arbete utomhus. Allt från att rensa rabatter, städa en innegård eller måla ett förråd.

˗ Arbete och meningsfull sysselsättning för områdets boende är viktigt för tryggheten och trivseln i ett bostadsområde. Det är inte bra för någon att inte ha någon sysselsättning alls under hela sommaren, därför har vi erbjudit sommarjobb sedan 2012, berättar Anders Wahlqvist.

Ungdomarna anställs under en period på tre veckor mellan perioderna 19 juni-7 juli och 31 juli-18 augusti.  

Mer om Ikano Bostads sociala satsningar i södra Stockholm och Västerås

  • Samarbete med Stiftelsen Läxhjälpen och Hagsätraskolan i södra Stockholm och Nybyggeskolan i Västerås för att öka gymnasiebehörigheten.
  • Öppet hus för att få hjälp med CV och personligt brev inför att det är dags att söka sommarjobb.
  • Ikano Akademin som är Ikano Bostads satsning för att fånga upp unga vuxna mellan 18–29 år som hamnat utanför arbete och studier. Genom en tidsbegränsad anställning får deltagarna arbeta med mark- och fastighetsskötsel runt om på Ikano Bostads fastighetsbestånd. Efter genomförd anställning går majoriteten vidare till andra jobb inom Ikano Bostads kontaktnät.
  • Sommarjobb till områdets unga mellan 15–18 år, en satsning som ökar i år.
  • Olika aktiviteter på loven. Från prova på golf och fotbolls- och friidrottsskola till isbana och skridskouthyrning under jul- och sportlovet.Om Ikano Bostad

Ikano Bostad är en långsiktig fastighetsägare och bostadsutvecklare. Med omtanke och engagemang äger och utvecklar vi hållbara stadsdelar och bostäder i Sverige och Danmark. Vi grundades 2005 och ingår i Ikano Group, en internationell företagsgrupp startad av grundaren till IKEA. Ikano Bostad äger och förvaltar cirka 6 800 hyresrätter och sex vårdboenden samt har cirka 1 600 nya bostäder i produktion. Läs mer på ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg