2019-10-25 13:13Nyheter

Ikano Bostads arbetsmiljövecka - en del i arbetet att skapa en schysst företagskultur

null

En god och trygg arbetsmiljö är en självklarhet på Ikano Bostad. Under arbetsmiljöveckan 2019 har en hälsosam och säker arbetsmiljö på Ikano Bostads byggarbetsplatser stått i extra fokus. Arbetsmiljöveckan är en del i Ikano Bostads arbete att skapa en schysst arbetsplatskultur.

­ - På Ikano Bostad har vi en nollvision för arbetsplatsolyckor och vår arbetsmiljövecka är en viktig del i det arbetet. Alla ska må bra på arbetet och komma hem med hälsan i behåll varje dag, säger Mikael Hallengren, produktionschef på Ikano Bostad.

Under arbetsmiljöveckan har alla som arbetar på Ikano Bostads byggarbetsplatser samlats för att diskutera arbetsmiljö och vilka risker det finns i det dagliga arbetet.

­ - Vi har redan idag ett väldigt bra hälso- och säkerhetstänk på våra byggarbetsplatser men det är bra att stanna upp och diskutera kring hur vi har det. Lika viktigt är det att våga säga till när man ser ett osäkert beteende eller om något håller på att gå fel, fortsätter Mikael Hallengren.

Ikano Bostads arbetsmiljövecka har pågått under hela veckan och kommer att vara ett återkommande inslag varje år.

Fakta
Antal bostäder i produktion: cirka 1 200 lägenheter
Antal byggarbetsplatser: 13 stycken
Ikano Bostads mål är att det inte ska ske några arbetsplatsolyckor på byggarbetsplatserna.


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg