2016-05-13 09:25Nyheter

Ikano Bostads hållbarhetsredovisning är här

null

Ikano Bostad har som långsiktigt mål att vara ett av branschens mest hållbara företag. För att följa upp vårt hållbarhetsarbete och driva arbetet framåt tar vi sedan 2013 fram en hållbarhetsredovisning.

I hållbarhetsredovisningen för 2015 berättar vi bland annat om vårt innovationsprogram för framtidens bostäder, BoLabb. Där står också att läsa om vår fotbollsskola i Rågsved och vårt samarbete med stiftelsen Läxhjälpen som är del av vårt arbete med social hållbarhet.

-Vi ser oss som en samhällsbyggare och vill bidra till att förebygga arbetslöshet och socialt utanförskap i våra bostadsområden. Det gynnar både individen och samhället. Framför allt fokuserar vi på barn och unga med insatser som stödjer utbildning och arbete, säger Christian Mariager Fastighetschef på Ikano Bostad.

Hållbarhetsredovisningen läser du här:


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg