2019-05-10 14:56Nyheter

Nu är Ikano Bostads hållbarhetsredovisning här

null

På Ikano Bostad tror vi på att göra saker tillsammans och att göra dem långsiktigt för att förenkla för en mer hållbar vardag. Hur vi arbetar för att uppnå detta kan du läsa om i vår hållbarhetsredovisning som publiceras idag.

Under året har vi bland annat beslutat att ansluta oss till Fossilfritt Sveriges och Sveriges Byggindustriers färdplan för en klimatneutral byggbransch. Det, och mycket annat kan du läsa om i vår hållbarhetsredovisning 2018.

­- Bygg- och fastighetsbranschen står för en stor del av Sveriges koldioxidutsläpp. Därför tycker jag att det är jätteroligt att vi under året beslutade att ansluta oss till Fossilfritt Sveriges och Sveriges Byggindustriers färdplan för en klimatneutral byggsektor 2045, säger Annika Finnström, hållbarhetschef på Ikano Bostad.

Ikano Bostad har hållbarhetsrapporterat sedan 2013. Hållbarhetsrapporten 2018 är vår sjätte hållbarhetsrapport och vi rapporterar i enlighet med GRI Standards.

För mer information, kontakta gärna:
Annika Finnström, hållbarhetschef, annika.finnstrom@ikanobostad.se, tel. 070-206 35 70


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg