2019-05-23 09:47Nyheter

Nu börjar Ikano Bostad att bygga i Lund

null

I närheten av forskningsanläggningarna MAX IV och ESS växer Lunds nyaste stadsdel Brunnshög fram. Nu startar Ikano Bostad byggnationen av sitt första bostadsrättsprojekt i den nya stadsdelen – Brf Maxa.

Tillsammans med Eva Rydén Dalman, projektchef på Lunds kommun, tog Maria Hagman, bostadsutvecklingschef syd/väst på Ikano Bostad, det första spadtaget på det som ska bli Brf Maxa. Hållbarhet står högt upp på agendan i utformningen av området, så också hos Ikano Bostad. Brf Maxa ligger alldeles intill den nya spårvägen som kommer att stå klar till 2020. Projektet är bland annat planerat för bilpool, odlingslotter på gården, solceller på taket och gott om cykelparkering.

Brunnshög är en helt ny stadsdel med både bostäder, arbetsplatser och närservice som växer fram i Lund. Här kommer fokus ligga på att skapa mötesplatser i form av torgytor, cykelstråk och lekparker. En kunskapspark och ett stort handelskvarter är planerat för de 40 000 människor som det är planerat för ska bo eller arbeta i Brunnshög.

Brf Maxa har fått sitt namn från de närliggande forskningsanläggningarna MAX IV och ESS som lockar forskare från hela världen. MAX IV är världens ljusstarkaste synkrotronanläggning där de bland annat forskar på materialvetenskap och nanoteknologi. I närheten håller forskningsanläggningen ESS på att byggas som kommer att bli ett slags jättemikroskåp.

Intresset för Brf Maxa har varit stort. I samband med spadtaget släpptes etapp två av Brf Maxa till försäljning. Totalt kommer Ikano Bostad att bygga 99 kvadratsmarta bostadsrätter med ett till fem rum och kök. De första inflyttningarna är beräknade till sommaren 2021.

För mer information, kontakta gärna:
Maria Hagman, bostadsutvecklingschef syd/väst, Ikano Bostad, maria.hagman@ikanobostad.se, 076-31 68 591


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg