2019-05-29 14:08Nyheter

Nu växer fasadmålningen på Ikano Bostads bostadsrättsprojekt i Kungälv fram

null

Som en del av Artscapes projekt i Göteborgsområdet målas just nu en cirka 20 meter hög fasadmålning på Ikano Bostads bostadsrättsprojekt Brf Resa i Kungälv. Motivet vetter mot Kungälvs nya Resecentrum och kommer att vara klart i början av juni.

Sedan den 24 maj är konstnären Lily Brik igång med att måla på fasaden till Ikano Bostads bostadsrättsprojekt Brf Resa. Inspirationen till motivet är hämtat från folksagor från hela världen, något som också är temat för Artscape 2019.

Artscape är en ideell förening som arrangerar olika gatukonstprojekt på bland annat husfasader. Utöver Ikano Bostads fasadmålning målas det på två andra platser i Kungälv. Målet med projektet är bland annat att göra kultur tillgängligt för fler.

Artscape pågår mellan 27 maj-16 juni i tolv kommuner i Göteborgsregionen. Inflyttning i Brf Resa är planerat till hösten 2019.

För mer information, kontakta gärna:
Sara Edmark, projektledare, Ikano Bostad, sara.edmark@ikanobostad.se, 010-330 45 00


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg