2020-08-28 09:15Nyheter

Succé för Ikano Bostads golfskola för tjejer

null

Under fyra söndagar i sommar har tjejer i olika åldrar fått prova på golf på Ågesta Golfklubb. Sedan Ikano Bostad etablerade sig i Hagsätra har det sociala engagemanget varit stort. Det är en viktig del av Ikano Bostads dagliga verksamhet och något som har ökat i betydelse under coronapandemin.

- Vi har precis som många andra bolag satsat mycket på till exempel fotboll, friidrott och boxning men det har varit svårt att nå ut till tjejerna. Därför tyckte vi att det var dags att testa en aktivitet specifikt riktad till tjejer och tog kontakt med Ågesta Golfklubb, berättar Anders Wahlqvist, projektledare inom social hållbarhet på Ikano Bostad.

Under fyra söndagar i juli och augusti samlades totalt 27 tjejer mellan 10 och 19 år för att prova på golf tillsammans med tränare från Ågesta Golfklubb. De som deltog alla fyra gånger fick sedan grönt kort och får fortsätta att spela på golfklubbens niohålsbana under resten av 2020. Utrustning och golfbollar fanns att låna och flera medlemmar på Ågesta Golfklubb skänkte klubbor och utrustning.

- Normalt brukar antalet deltagare minska under tidens gång, men här ökade antalet deltagare. Fjorton tjejer var med alla fyra gånger och fick grönt kort. Intresset för en fortsättning 2021 är stort, vilket är superroligt, avslutar Anders Wahlqvist.

Ikano Bostads metod för socialt hållbarhetsarbete bygger på engagemang, att arbeta tillsammans med andra som till exempel lokala aktörer och kommunen, samt att alltid utgå från de lokala förutsättningarna. På det sättet jobbar Ikano Bostad för att skapa gemenskap och trygghet i sina bostadsområden.


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg