2015-08-20 09:00Pressmeddelande

Byggstart för Ikano Bostads hyreslägenheter i Elinegård

null

Ikano Bostad startar nu produktionen av 123 hyreslägenheter i den nya stadsdelen Elinegård på Limhamn.

De 123 nya hyreslägenheterna i Elinegård beräknas stå klara tidig vår 2017. Det första spadtaget togs den 14 augusti 2015 och i och med det har Ikano Bostad nu 470 lägenheter i produktion i Malmö.

– Vi har sedan tidigare en hyresrättsproduktion igång i Hyllie. Nu fortsätter vi bygga nya hyresrätter i Elinegård, där vi kan erbjuda ett skönt stadsliv nära unik natur och Malmö city, säger Christian Dahlman, bostadsutvecklingschef på Ikano Bostad.

Utmed kanten vid kalkbrottet på Limhamn växer den nya stadsdelen Elinegård fram. Elinegård är ett stort och viktigt nybyggnadsområde för Malmö med service, bostadsrätter, hyresrätter och småhus.

Kontakta oss för mer information och bilder

Christian Dahlman, bostadsutvecklingschef Ikano Bostad, tel: 010-330 44 19, christian.dahlman@ikano.se

På bild: Ulrica Altenborg, Ikano Bostad, Rickard Wollberg, Nimab, Fredrik Melin, Ikano Bostad, Ulf Persson, Nimab

Ikano Bostad förvaltar cirka 5 900 hyreslägenheter och har för närvarande cirka 1 300 lägenheter i produktion. Ikano Bostad är en del av Ikano, en internationell företagsgrupp med verksamheter inom finans, fastighet, försäkring och detaljhandel. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. Gruppen har cirka 4 500 anställda i 14 länder.


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg