2024-04-16 14:30Pressmeddelande

Carola Lavén blir ny vd för Ikano Bostad

Carola Lavén har utsetts till ny vd för Ikano Bostad. Carola tillträder sin nya roll under hösten 2024 och efterträder då Robert Jaaniste som planerar att gå i pension efter 15 år på vd-posten.

Carola Lavén kommer närmast från rollen som vd för Besqab, ett börsnoterat bostadsutvecklingsbolag i Stockholm. Hon har en civilingenjörsexamen från KTH och har 30 års erfarenhet av olika roller inom fastighetsbranschen. Hon var bland annat affärsområdeschef fastighetsutveckling på NCC under sex år och har arbetat tio år som affärsutvecklingschef på Atrium Ljungberg.

–  Carola har bred erfarenhet av projektutveckling och portföljförvaltning och en ledarstil som passar väl in i vår företagskultur. Vi ser stora möjligheter framåt för Ikano Bostad och jag tror att Carola tillsammans med teamet på Ikano Bostad har det som krävs för verksamheten ska utvecklas och växa, säger Lars Thorsén, vd för Ikano Group.

–  Jag ser fram emot att ta mig an rollen som vd på Ikano Bostad. Jag drivs av att arbeta med fastigheter och bostadsutveckling som har en viktig inverkan på samhället. Att arbeta för ett företag med långsiktigt perspektiv och en vilja att utveckla en hållbar och konkurrenskraftig verksamhet känns motiverande. Men jag lockas också av att arbeta i en internationell företagsgrupp med en mångsidig kompetens. Ikanos företagskultur och kärnvärden ligger väldigt nära mina egna, säger Carola Lavén.

–  Vi hälsar Carola varmt välkommen till Ikano och vill även tacka Robert för hans fantastiska prestationer under åren. Roberts bidrag har haft stor betydelse för Ikano Bostads tillväxt och vi är glada över att ha Carola med oss för att fortsätta resan mot att skapa prisvärda och hållbara bostäder för de många människorna, avslutar Lars.Om Ikano Bostad

Ikano Bostad är en långsiktig fastighetsägare och bostadsutvecklare. Med omtanke och engagemang äger och utvecklar vi hållbara stadsdelar och bostäder i Sverige och Danmark. Vi grundades 2005 och ingår i Ikano Group, en internationell företagsgrupp startad av grundaren till IKEA. Ikano Bostad äger och förvaltar cirka 7 000 hyresrätter och fem vårdboenden samt har cirka 850 nya bostäder i produktion. Läs mer på ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg
Marie Gällstad
Group Head of Communication
Marie Gällstad