2020-08-26 08:00Pressmeddelande

Ikano Bostad börjar Svanenmärka sina bostäder

null

Från och med juli 2020 kommer Ikano Bostads nya bostadsrätts- och hyresrättsprojekt att Svanenmärkas. Det är ytterligare ett steg i arbetet att ha det bästa och mest hållbara kunderbjudandet och att skapa möjligheter för en hållbar vardag för de många människorna.

- De senaste åren har vi ökat takten i vårt miljö- och klimatarbete. Att börja Svanenmärka alla våra nya bostadsprojekt är ett viktigt steg. Inte minst för att fortsätta vara ett konkurrenskraftigt, långsiktigt företag och för att förenkla för en hållbar vardag för våra kunder, säger Robert Jaaniste, Vd på Ikano Bostad.

Svanenmärkningen innebär att alla Ikano Bostads kommande bostadsprojekt kommer att granskas av Miljömärkning Sverige för att säkerställa att huset är byggt med omtanke om miljön och människors hälsa. Svanenmärkningen ställer bland annat krav på låg energianvändning, höga miljö- och hälsokrav i material- och produktval och en god inomhusmiljö.

- Vi har lång erfarenhet av att arbeta med miljöfrågor, så att börja Svanenmärka våra bostäder känns som ett naturligt steg att ta. Vi kommer fortsätta att certifiera våra vårdboenden enligt Miljöbyggnad Silver och utreder miljöcertifiering av vårt befintliga fastighetsbestånd, säger Stina Viktorsson, hållbarhetssamordnare på Ikano Bostad.

Ikano Bostad fick sin grundlicens av Miljömärkning Sverige under juli och alla bostadsprojekt som går upp för beslut om projektering från och med juli 2020 ska Svanenmärkas. Bostadsprojekten kommer att få sin egen Svanenmärkning efter att ha granskats av Miljömärkning Sverige. Först ut är Brf Gnistra i Haninge kommuns nya stadsdel Vega.

Kontakta oss gärna för mer information:
Stina Viktorsson, hållbarhetssamordnare, Ikano Bostad, 010-330 44 00 stina.viktorsson@ikanobostad.se

Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg