2017-06-28 07:30Pressmeddelande

Ikano Bostad bygger 180 kvadratsmarta lägenheter i Uppsala

Ikano Bostad har förvärvat en flerbostadsbyggrätt i det populära området Lindbacken i Uppsala för att bygga 180 kvadratsmarta lägenheter. Genom detta förvärv blir Lindbacken tillgängligt för ännu fler personer eftersom Ikano Bostad bygger de första flerbostadshusen i området.

– Detta är viktigt steg i vår satsning på att växa i Uppsala. Nu får vi möjlighet att bygga ännu fler kvadratsmarta och prisvärda lägenheter som förenklar vardagen för de boende, säger Christian Dahlman, affärsområdeschef på Ikano Bostad.

Inte långt från centrala Uppsala växer Lindbacken fram, ett område med unik karaktär och atmosfär. En ny stadsdel med villor, radhus och lägenheter vid sidan av förskolor, skolor, parker och en liten huvudgata med butiker och service. Målsättningen är att Lindbacken ska bli Uppsalas finaste område.

– Vi är glada över att kunna bidra till ett växande Uppsala. Genom detta förvärv kan vi göra attraktiva Lindbacken tillgängligt för ännu fler människor, säger Josefine Wikström, marknadsområdeschef öst på Ikano Bostad.

Utformning är en viktig fråga i Lindbacken. Med inspiration från den klassiska trädgårdsstaden blir området varierat och grönskande, får fina gaturum, närservice och många umgängesplatser. Inte minst den stora parken i hjärtat av Lindbacken som kommer att bli en fantastisk plats för umgänge, lek och idrott för både boende och besökare.

Kontakta oss gärna för mer information:
Christian Dahlman, Affärsområdeschef Ikano Bostad, christian.dahlman@ikano.se, tel 010-330 44 19

Josefine Wikström, Marknadsområdeschef Ikano Bostad, josefine.wikstrom@ikano.se, tel: 010-330 44 57

Ikano Bostad bidrar till hållbara bostadsområden och stadsdelar i städer där Sverige växer. Vi bygger, äger och förvaltar samt utvecklar kvadratsmarta och prisvärda bostäder för människor i livets alla faser. Ikano Bostad har 1300 bostäder under produktion samt förvaltar 6000 hyreslägenheter och 500 vårdplatser. Ikano Bostad ingår i Ikano, en internationell företagsgrupp som ägs av familjen Kamprad. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. ikanobostad.se


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg