2015-11-27 12:37Pressmeddelande

Ikano Bostad bygger 490 nya bostäder i Haninge

null

I området Vega utvecklas en boendemiljö anpassad efter den nya tidens behov. Ikano Bostad har förvärvat mark i området för att bygga 490 nya bostadsrätter.

Vega är en stadsdel i Haninge med i dag cirka 3 000 invånare. Nu pågår ett stadsbyggnadsprojekt som kommer resultera i bostäder för cirka 10 000 invånare inom tio till 15 år.

- Det känns kul att vara med och utveckla stadsdelen Vega, som har ett så attraktivt läge vid naturreservat och med närhet till Stockholms innerstad, säger Christian Dahlman, Bostadsutvecklingschef på Ikano Bostad. Det här är ett område som med ett tydligt fokus på hållbarhet kommer att utvecklas mycket de närmaste åren.

Ikano Bostad har förvärvat marken av Fastighets AB L E Lundberg. Marken köps med godkänd detaljplan och byggstart planeras till 2017.

Ladda ner

151127: Ikano Bostad bygger 490 nya bostäder i Haninge.

Ikano Bostad förvaltar cirka 5 900 hyreslägenheter och har för närvarande cirka 1 300 lägenheter i produktion. Ikano Bostad är en del av Ikano, en internationell företagsgrupp med verksamheter inom finans, fastighet, försäkring och detaljhandel. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. Gruppen har cirka 4 500 anställda i 14 länder.


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg