2019-03-21 08:18Pressmeddelande

Ikano Bostad bygger 77 radhus i Västra Klagstorp

null

I Västra Klagstorp utanför Malmö kommer Ikano Bostad att bygga 77 radhus. Radhusen kommer att byggas med smarta och hållbara lösningar i fokus. Inflyttning är beräknad från 2021.

- Det är jätteroligt att vi är med och utvecklar Västra Klagstorp, som trots närheten till Malmö har kvar sin genuina bykänsla. Efterfrågan på bostäder här är stor och det är kul att vi kan vara med och möta den, säger Maria Hagman, bostadsutvecklingschef syd/väst på Ikano Bostad.

Totalt kommer Ikano Bostad att bygga 77 radhus. Radhusens fasader kommer att få en industriell karaktär som spelar an på områdets historia. I området kommer det att skapas gemensamma ytor med plats för odling, umgänge och lekytor för barnen. Till radhusen kommer det att byggas gemensamhetshus där det kommer att finnas trädgårdsredskap och de verktyg som kan behövas när man bor i ett hus.

- Smarta och hållbara lösningar som förenklar vardagen för de boende kommer att stå i fokus. Underhållsfria fasadmaterial, låg energiförbrukning, solceller, fiffig förvaring och en del smarta, tekniska lösningar utlovas av småhusutvecklarna på Ikano Bostad. Det är ett lugnt och trivsamt område där det finns stora möjligheter att skapa möten i vardagen mellan de boende och bidra till ökad delningsekonomi, fortsätter Maria Hagman.

Västra Klagstorp har bra kommunikationer till Hyllie och centrala Malmö och man tar sig smidigt ut på motorvägarna om man ska till Köpenhamn, Lund eller mot Trelleborg.

Ikano Bostad förvärvade byggrätten den 7 februari av Gustavssons Fastigheter och tillträder sommaren 2019. Detaljplanen för byggrätten är klar och byggstart är planerad till 2020.

För mer information, kontakta gärna:
Maria Hagman, bostadsutvecklingschef syd/väst, Ikano Bostad, maria.hagman@ikanobostad.se, 076-31 68 591
Peter Wickström, utvecklingschef småhus, Ikano Bostad, peter.wickstrom@ikanobostad.se, tel 010-330 40 95

Ikano Bostad bidrar till hållbara bostadsområden och stadsdelar i städer där Sverige växer. Vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar kvadratsmarta och prisvärda bostäder för människor i livets alla faser. Ikano Bostad har 1 470 bostäder under produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och 293 vårdplatser. Ikano Bostad ingår i Ikano, en internationell företagsgrupp som ägs av familjen Kamprad. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. ikanobostad.se


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg