2016-12-21 09:43Pressmeddelande

Ikano Bostad bygger fler hyresrätter i Malmö

Ikano Bostad stärker sin närvaro i Öresundsregionen och bygger ca 350 nya hyreslägenheter i stadsdelen Kirseberg i Malmö. Planerad byggstart är i slutet av 2018.

Ikano Bostad förvärvar fyra fastigheter i Kirseberg. Projektet kommer att skapa ca 350 kvadratsmarta hyreslägenheter. Sedan tidigare äger Ikano bostad 480 hyresrätter i Kirseberg och fortsätter att växa i området.

- Vi är en stor fastighetsägare i området och har byggt flera bostäder, både bostads- och hyresrätter. Därför är det kul att fortsätta utveckla Kirseberg till en hållbar stadsdel, säger Christian Dahlman, bostadsutvecklingschef Ikano Bostad.

Kontakta oss gärna för mer information:

 • Christian Dahlman, Bostadsutvecklingschef Ikano Bostad,
 • 010-33 04 419, christian.dahlman@ikano.se

  Ikano Bostad förvaltar cirka 5 900 hyreslägenheter och har för närvarande cirka 1 300 lägenheter i produktion. Ikano Bostad är en del av Ikano, en internationell företagsgrupp med verksamheter inom finans, fastighet, försäkring och detaljhandel. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. Gruppen har cirka 4 500 anställda i 14 länder.


  Om Ikano Bostad

  ​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


  Kontaktpersoner

  Charlotte Kjellberg
  Kommunikationschef
  Charlotte Kjellberg