2016-11-08 08:05Pressmeddelande

Ikano Bostad bygger hyresrätter i Riddersvik i Stockholm

null

I Riddersvik i Hässelby, ska närmare 600 bostäder byggas med blandad bebyggelse och upplåtelseformer. Ikano Bostad ska vara med och skapa ett helt kvarter med hyresrätter.

-Vi vill skapa levande stadsdelar. Genom att bygga med blandade upplåtelseformer bidrar vi till en hållbar stadsutveckling. Riddersvik är ett intressant område med närhet till både storstadens bekvämligheter och naturen. Vi är glada över att få vara med och utveckla Riddersvik, säger Christian Dahlman, Bostadsutvecklingschef på Ikano Bostad.

För att skapa trygga bostadsområden och förenkla vardagen, arbetar Ikano Bostad med projekt som stödjer utbildning och arbete. Ikano Bostad har exempelvis ett nära samarbete med stiftelsen Läxhjälpen och driver Ikano Akademi, ett program där arbetslösa ungdomar får hjälp in i arbetslivet.

-Tillsammans med kommunen vill vi ta tillvara på de unika förutsättningar som finns i Riddersvik. För oss är det viktigt att utgå ifrån de behov som finns på platsen, när vi utvecklar ett nytt område. Vi försöker alltid tänka om och tänka nytt och gör sociala insatser som bidrar till att skapa bostadsområden där människor trivs och vill bo, fortsätter Christian Dahlman.

Ikano Bostad bygger redan ett 60-tal hyresrätter i Hässelby Villastad och fortsätter att växa i området. Förslaget för Riddersvik innehåller 153 hyresrätter. Byggstart beräknas preliminärt till 2019, vilket innebär att de första boende kan flytta in under 2020.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Christian Dahlman, Bostadsutvecklingschef Ikano Bostad, christian.dahlman@ikano.se, tel 072-742 67 02.

Ikano Bostad förvaltar cirka 5 900 hyreslägenheter och har för närvarande cirka 1 300 lägenheter i produktion. Ikano Bostad är en del av Ikano, en internationell företagsgrupp med verksamheter inom finans, fastighet, försäkring och detaljhandel. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. Gruppen har cirka 4 500 anställda i 14 länder.


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg