2016-12-01 14:35Pressmeddelande

Ikano Bostad bygger smarta småhus för hållbara städer

null

Ikano Bostad börjar bygga urbana småhus. Arbetet leds av Peter Wickström som blir Affärschef för affärsområdet Småhus. Husen präglas av ett hållbarhetstänk och är genomgående utformade för att passa de många människornas behov och förenkla livet. Först ut är radhus i Vikhem i Staffanstorp och Elinegård i Malmö.

- Det är roligt att jag nu kan presentera Peter Wickström, som tidigare var områdesansvarig för Öresundsregionen, som ny Affärschef för Småhus, säger Christian Dahlman, Bostadsutvecklingschef på Ikano Bostad.

Genom att erbjuda fler boendeformer med hyresrätter, bostadsrätter och småhus i en blandad bebyggelse kan Ikano Bostad ta ett helhetsgrepp när det gäller hållbar stadsutveckling. Småhusen möjliggör för en utveckling av bostäder på platser där större flerbostadshus är svåra att bygga. Husen är anpassade till dagens och framtidens sätt att leva.

- Vi vill bidra till en hållbar stadsutveckling med hållbara småhus. Samtidigt vill vi att människor ska kunna bo i ett hem som förenklar vardagen och de utmaningar som kommer med den, säger Peter Wickström, Affärschef för affärsområdet Småhus på Ikano Bostad.

Med husen skapas förutsättningar för en bättre och mer hållbar vardag. Flexibla, smarta och hållbara lösningar som förenklar vardagslivet står i fokus. Underhållsfri fasad, solceller, ätbar trädgård och dubbelt så mycket förvaring är några av de lösningar som finns i husen.

Planerad säljstart för radhusen i Elinegård och Vikhem är våren 2017.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Wickström, Affärschef Småhus på Ikano Bostad, peter.wickstrom@ikano.se, tel 076-324 02 74
Christian Dahlman, Bostadsutvecklingschef Ikano Bostad, christian.dahlman@ikano.se, tel 072-742 67 02

Ikano Bostad finns där människor vill bo och där Sverige växer. Där bygger, förvaltar och utvecklar Ikano Bostad hållbara stadsdelar med hyresrätter, bostadsrätter och radhus. Ikano Bostad förvaltar ca 5900 hyreslägenheter och har ca 1300 bostäder i produktion. Tillsammans utgör Ikano Bostad och Ikano Vårdboende affärsområdet Fastigheter inom Ikanogruppen som ägs av familjen Kamprad. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag för de många människorna. www.ikanobostad.se


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg