2023-08-18 04:00Pressmeddelande

Ikano Bostad bygger ytterligare 81 lägenheter i Haninge

Tillsammans med Linus Björkman (M), ansvarig för samhällsbyggnadsfrågor i Haninge kommun tog Josefine Wikström, chef nya bostäder på Ikano Bostad ett första spadtag för att fira att Ikano Bostad börjar bygga 81 lägenheter i Vega.Tillsammans med Linus Björkman (M), ansvarig för samhällsbyggnadsfrågor i Haninge kommun tog Josefine Wikström, chef nya bostäder på Ikano Bostad ett första spadtag för att fira att Ikano Bostad börjar bygga 81 lägenheter i Vega.

Haninges nya stadsdel Vega tar alltmer form. När allt står klart kommer det finnas cirka 4 000 bostäder i området. Ikano Bostad kommer att bidra med drygt 500 bostäder, varav de första 300 är inflyttade och klara. Igår togs spadtaget för ytterligare 81 lägenheter.

– Vega fortsätter att vara en attraktiv stadsdel att utveckla och etablera sig i, och det är glädjande att fler snart kan bosätta sig här. Parallellt fortsätter vi utveckla den kommunala servicen. Nya Vega skola och aktivitetshus öppnar och i september börjar vi bygga Nakterhusparken och en ny lekplats vid Söderhags udde. Snart är vi klara med utbyggnaden av denna nya och inbjudande stadsdel som har nära till service, natur och skolor samt goda kommunikationer, säger Linus Björkman (M), samhällsbyggnadsutskottets ordförande, Haninge kommun.

Alldeles intill pendeltågsstationen Vega växer stadsdelen med samma namn stadigt fram. Utvecklingen har pågått sedan 2012 och Vega är idag en levande stadsdel. 

I Vega kommer Ikano Bostad att bygga cirka 500 bostäder fördelat på tre kvarter. Gårdagens spadtag blev starten för det fjärde projektet av totalt fem i området.

– Det är väldigt roligt att vi nu är igång med vårt fjärde projekt i området. Majoriteten av de inflyttade i våra projekt kommer faktiskt från Haninge eller Vegas närområde, och för många av dem är det deras första bostad. Av den anledningen, och i och med det rådande marknadsläget, känns denna byggstart extra bra, säger Josefine Wikström, chef nya bostäder på Ikano Bostad.

I Vega kommer Ikano Bostad att bygga cirka 500 bostäder fördelat på tre kvarter. Gårdagens spadtag blev starten för det fjärde projektet av totalt fem i området.Om Ikano Bostad

Ikano Bostad är en långsiktig fastighetsägare och bostadsutvecklare. Med omtanke och engagemang äger och utvecklar vi hållbara stadsdelar och bostäder i Sverige och Danmark. Vi grundades 2005 och ingår i Ikano Group, en internationell företagsgrupp startad av grundaren till IKEA. Ikano Bostad äger och förvaltar cirka 7 000 hyresrätter och sju vårdboenden samt har cirka 1 600 nya bostäder i produktion. Läs mer på ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Josefine Wikström
Chef nya bostäder
Josefine Wikström