2016-12-20 14:05Pressmeddelande

Ikano Bostad expanderar i Göteborgsregionen

null

I det nya utvecklingsområdet Forsåker i Mölndal planerar Ikano Bostad att bygga ca 1000 lägenheter nära centrum och kollektivtrafik. Genom att bygga lägenheter med varierande upplåtelseform är Ikano Bostad delaktiga i att skapa blandstad och bidra till en mer hållbar stadsdelsutveckling. Området kommer bestå av både hyresrätter och bostadsrätter. Dessutom planeras det för parkeringsanläggning samt skola och förskola inom området.

Ikano Bostad stärker med detta sin närvaro i Göteborgsområdet ytterligare. Sedan tidigare har Ikano Bostad projekt i Göteborg samt Kungälv och får genom förvärvet möjlighet att utveckla bostäder i ytterligare en stark kommun.

- Vi vill ta ett helhetsgrepp och utveckla flera områden i Göteborgsregionen. Ikano Bostad är en långsiktig aktör och när vi nu etablerar oss i ytterligare en kommun visar vi att vi vill fortsätta att växa i regionen, säger Christian Dahlman, bostadsutvecklingschef Ikano Bostad.

Forsåker kommer genomgå en omfattande omvandling till en av de mest spännande stadsmiljöerna i Göteborgsregionen. I framtiden ska området erbjuda ett boende i cityläge med blandstadskaraktär.

Fastigheten är idag fullt uthyrd och befintlig hyresgäst stannar till planerad byggstart.

Kontakta oss gärna för mer information:

 • Christian Dahlman, Bostadsutvecklingschef Ikano Bostad,
 • tel 010-330 44 19, christian.dahlman@ikano.se

 • Kristina Schoug, Affärschef Göteborg,
 • tel: 010-330 44 74, kristina.schoug@ikano.se

  Ikano Bostad förvaltar cirka 5 900 hyreslägenheter och har för närvarande cirka 1 300 lägenheter i produktion. Ikano Bostad är en del av Ikano, en internationell företagsgrupp med verksamheter inom finans, fastighet, försäkring och detaljhandel. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. Gruppen har cirka 4 500 anställda i 14 länder.


  Om Ikano Bostad

  ​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


  Kontaktpersoner

  Charlotte Kjellberg
  Kommunikationschef
  Charlotte Kjellberg