2021-03-04 07:30Pressmeddelande

Ikano Bostad förvärvar fastighet i Sollentuna

Gatuvy av Ikano Bostads projekt. Visionsbild: Lindberg Stenberg Arkitekter.Gatuvy av Ikano Bostads projekt. Visionsbild: Lindberg Stenberg Arkitekter.

I Väsjön planerar Sollentuna kommun för ett nytt bostadsområde med 4 000 bostäder. Här har Ikano Bostad förvärvat en fastighet med möjlighet att bygga 92 bostadsrätter med start under 2021.

- Det är väldigt roligt att vara med och bidra till utvecklingen av Sollentuna. Med vårt kvadratsmarta tänk kommer vi att komplettera bostadsutbudet i stadsdelen på ett bra sätt. Vi tror att det främst är familjer som kommer att söka sig till Väsjön och har utformat bostäderna med mycket förvaring och bra ytor för hela familjen att umgås på, säger Linda Leppänen, bostadsutvecklingschef Stockholm norr på Ikano Bostad.

Fastigheten ligger vid Väsjö torg i Väsjön som är ett av Sollentunas stora stadsdelsutvecklingsområden. Här kommer Ikano Bostad att bygga 92 kvadratsmarta bostadsrätter. Fokus kommer att ligga på att skapa möjligheter för en enklare vardag och ta vara på det naturnära läget vid Väsjöbacken.

Den gemensamma innergården kommer att utformas så att det finns möjlighet till både umgänge, lek och vila. Genom bil- och cykelpool i bostadsområdet och cykelverkstad i kvarteret kommer det vara enkelt att välja bort bilen.

- Väsjö torg ligger väldigt naturnära och här finns också den populära skid- och mountainbikebacken Väsjöbacken. Det är något som vi kommer att ta fasta på i utvecklingen. Bland annat planerar vi plats för bra skidförvaring och att det ska vara enkelt att tvätta av cykeln och hunden, avslutar Linda Leppänen.

Ikano Bostads tillträder under hösten 2021 och planerar att börja bygga under sista kvartalet 2021. Inflyttning är planerad till hösten 2023.Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av samma grundare som IKEA. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har cirka 1 400 nya bostäder i produktion samt förvaltar cirka 6 000 hyreslägenheter och sex vårdboende.


Kontaktpersoner

Linda Leppänen
Bostadsutvecklingschef Stockholm/Mälardalen
Linda Leppänen