2020-10-22 09:05Pressmeddelande

Ikano Bostad förvärvar utvecklingsfastighet i Partille

I Furulunds centrum har Ikano Bostad förvärvat en fastighet med möjlighet att bygga cirka 100 kvadratsmarta bostäder. Det är Ikano Bostads första förvärv i Partille kommun.

- Vi är glada över att få vara med och bidra till utvecklingen av Furulunds centrum. Idag är utbudet av smålägenheter inte så stort i Partille. Med vårt kvadratsmarta tänk kommer vi att komplettera bostadsutbudet i kommunen på ett bra sätt, säger Maria Hagman, bostadsutvecklingschef syd/väst på Ikano Bostad.

Fastigheten ingår i den nya detaljplanen för Furulunds centrum som startar under hösten. Målet är att utveckla Furulunds centrum till ett mer attraktivt centrumområde. I området kommer det att byggas bostäder och lokaler och Landvettervägen kommer att utformas för att få ett mer stadsliknande innehåll. Den befintliga kollektivtrafiken kommer även att kompletteras med direktbuss till centrala Göteborg. Här kommer Ikano Bostad att bygga cirka 100 kvadratsmarta bostäder på fastigheten med start under 2023.

- Ikano Bostad har varit verksamma i Göteborgsområdet sedan 2015 och med det här förvärvet etablerar vi oss nu också i Partille. Det tycker jag är väldigt roligt, avslutar Maria Hagman.

Ikano Bostad förvärvar fastigheten av Interkakel och tillträde planeras till i början av 2022. Idag har Ikano Bostad projekt i regionen i bland annat Kungälv, Södra Forsåker i Mölndal och området Humlestaden i Högsbo.

Kontakta oss gärna för mer information:
Maria Hagman, bostadsutvecklingschef syd/väst, Ikano Bostad, maria.hagman@ikanobostad.se, 076-31 68 591
Kristina Schoug, ackvisitionschef, Ikano Bostad, kristina.schoug@ikanobostad.se, 070-30 66 692


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av samma grundare som IKEA. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende.