2018-09-21 10:08Pressmeddelande

Ikano Bostad har påbörjat sitt första projekt i Danmark

null

För ett år sedan tog Ikano Bostad klivet över Öresund och Ikano Bolig etablerades i Danmark. Under hösten kommer Ikano Boligs första projekt att påbörjas i Greve utanför Köpenhamn.

Totalt kommer 230 radhus att byggas. Radhusen kommer att byggas i antingen ett eller två plan på mellan 90-125 kvadratmeter. Målet är att också bidra till att bygga gemenskap i området. Till exempel kommer det att byggas ett gemensamhetshus på cirka 200 kvadratmeter där de boende kan mötas i vardagen.

”Vi vill bygga genomtänkta och prisvärda bostäder, men vi vill mer än så. Vi vill också bidra till gemenskapen i området. En del i det arbetet är det gemensamhetshus som vi ska bygga. Hur det kommer att användas kommer vi bestämma tillsammans med de boende. Målet är att skapa ett hus för gemenskap och möten i vardagen”, berättar René Brandt, vd på Ikano Bolig.

Radhusen ska utvecklas i samarbete med IKEA i Taastrup. Tanken är att ta tillvara på både kvadratmeter och kubikmeter och på bästa sätt använda hela rummet genom att också arbeta på höjden. Projektet kommer att säljstartas under hösten 2018 och de första inflyttningarna är beräknade att ske till hösten 2019. 

Kontakta oss gärna för mer information:

René Brandt, vd Ikano Bolig, rene.brandt@ikanobolig.dk, +4551541155
Robert Jaaniste, vd Ikano Bostad, robert.jaaniste@ikanobostad.se, +46705788026

Ikano Bostad bidrar till hållbara bostadsområden och stadsdelar i städer där Sverige växer. Vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar kvadratsmarta och prisvärda bostäder för människor i livets alla faser. Ikano Bostad har 2 200 bostäder under produktion samt förvaltar 6 200 hyreslägenheter och 263 vårdplatser. Ikano Bostad ingår i Ikano, en internationell företagsgrupp som ägs av familjen Kamprad. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. ikanobostad.se


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg