2016-08-22 09:00Pressmeddelande

Ikano Bostad köper mark i Sundbyberg

Ikano Bostad köper byggrätter för ett bostadskvarter i västra Ursvik i Sundbyberg.

Här kommer Ikano Bostad att bygga uppemot 180 lägenheter. Detaljplanearbetet pågår och byggstart förväntas under 2017. Genom området kommer även tvärbanan att gå. Totalt ska det byggas 3 500 bostäder i västra Ursvik.

– Vi ser fram att fortsätta vara en del av det växande Ursvik, säger Christian Dahlman, bostadsutvecklingschef på Ikano Bostad. Ursvik är redan idag ett omtyckt område med småstadskaraktär och när tvärbanan är på plats kommer attraktiviteten bara att öka.

Ikano Bostad har haft en kontinuerlig produktion av lägenheter i Ursvik sen 2011 och har flera bostadsprojekt i närliggande Järvastaden och Västra Brotorp. Totalt har företaget skapat 461 hem i Ursvik.

Kontakta oss för mer information

Christian Dahlman,bostadsutvecklingschef Ikano Bostad,

tel: 010-330 44 19, christian.dahlman@ikano.se

Ikano Bostad förvaltar cirka 5 900 hyreslägenheter och har för närvarande cirka 1 300 lägenheter i produktion. Ikano Bostad är en del av Ikano, en internationell företagsgrupp med verksamheter inom finans, fastighet, försäkring och detaljhandel. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. Gruppen har cirka 4 500 anställda i 14 länder.


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg