2015-06-15 09:16Pressmeddelande

Ikano Bostad och Rikshem vill bygga 3000 bostäder i Farsta

null

I vad som kommer att bli ett av Stockholms större nybyggnadsprojekt planerar Ikano Bostad och Rikshem för upp mot 3000 nya bostäder i Farsta.

Ikano Bostad och Rikshem har gemensamt förvärvat fastigheten där TeliaSoneras nuvarande huvudkontor är beläget i Farsta, söder om Stockholm. Säljare är Nordisk Renting AB.

Ikano Bostads och Rikshems förhoppning är att bygga upp mot 3 000 bostäder, varav minst 1 000 hyresrätter. Här finns det möjlighet att bygga en modern tappning av ABC-staden med allt från bostäder till skola och samhällsservice.

– Farsta har stora utvecklingsmöjligheter, säger Robert Jaaniste, Ikano Bostads vd, och vi är glada att vi kan fortsätta utveckla kvadratsmarta hem i Söderort där vi redan äger 3000 lägenheter och sedan flera år är en närvarande och socialt engagerad fastighetsägare. Det här kommer att bli ett av Stockholms större nybyggnadsprojekt. Här kan vi vara med och utveckla den moderna staden och vi ser fram mot att göra det tillsammans med Rikshem.

– Vi är mycket glada att vi sålt till Rikshem och Ikano Bostad, två stabila och långsiktiga ägare, säger Lennart Ingefeldt, kundansvarig på Nordisk Renting. Det här är ett område som har ett stort symbolvärde för många i södra Stockholm och vi har lagt ned ett omsorgsfullt arbete på att hitta rätt köpare.

Tillträde sker den 1 juli och byggstart planeras ske under 2017-2018. TeliaSonera sitter kvar i lokalerna till slutet av 2016.

Kontakta oss för mer information.

Illustrationen visar en vision över den nya stadsdelen som ska skapas där TeliaSoneras nuvarande kontor nu är beläget.
Illustration: White arkitekter.

Ikano Bostad förvaltar cirka 5 900 hyreslägenheter och har för närvarande cirka 1 300 lägenheter i produktion. Ikano Bostad är en del av Ikano, en internationell företagsgrupp med verksamheter inom finans, fastighet, försäkring och detaljhandel. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. Gruppen har cirka 4 500 anställda i 14 länder.


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg