2015-12-17 11:42Pressmeddelande

Ikano Bostad och Stena Fastigheter köper fastighet i Högsbo

null

Ikano Bostad och Stena Fastigheter har förvärvat en fastighet i Högsbo, före detta Pripps bryggeri, i sydvästra Göteborg. Intentionen är att på lång sikt medverka till kommunens planer på att utveckla Högsbo.

Fastigheten i Högsbo utgörs av drygt 66 000 kvadratmeter kommersiella lokaler för främst lager och kontor och med en tomtareal om cirka 155 000 kvadratmeter. I närheten finns grönområden vid Änggårdsberget och köpcentrumet 421. Det finns planer från kommunen att i framtiden omvandla Högsboområdet med fler arbetsplatser och bostäder och den närliggande Dag Hammarskjöldsleden till en stadsboulevard kantad av levande bostadskvarter.

- Det här är ett område med god, långsiktig utvecklingspotential, som ytterligare stärker vår närvaro på Göteborgsmarknaden, säger Robert Jaaniste, vd Ikano Bostad. Stena Fastigheter är dessutom en långsiktig och kundfokuserad fastighetsaktör som vi ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med.

Säljare av området är Catena.

Kontakta oss gärna för mer information:

Ladda ner:

151217 Ikano Bostad och Stena Fastigheter köper fastighet i Högsbo.pdf

Ikano Bostad förvaltar cirka 5 900 hyreslägenheter och har för närvarande cirka 1 300 lägenheter i produktion. Ikano Bostad är en del av Ikano, en internationell företagsgrupp med verksamheter inom finans, fastighet, försäkring och detaljhandel. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. Gruppen har cirka 4 500 anställda i 14 länder.


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg