2019-06-04 11:00Pressmeddelande

Ikano Bostad utforskar morgondagens bostäder och stadsdelar tillsammans med IKEA

null

För Ikano Bostad och IKEA är hemmet inte bara själva bostaden, det är hela stadsdelen. I projektet Better Living har Ikano Bostad och IKEA börjat utforska morgondagens bostäder och stadsdelar. Arbetet har bland annat resulterat i en prototyp på en ny typ av lägenhet som presenteras nu i dagarna i Älmhult på IKEA Democratic Design Days.

­ - Tillsammans har IKEA och Ikano Bostad lång erfarenhet av att utveckla bostäder och heminredning för de många människorna. Med Better Living utmanar vi oss själva kring hur morgondagens hem kommer att se ut, säger Evamaria Rönnegård, Development Leader på IKEA of Sweden.

Ikano Bostad och IKEA utforskar morgondagens boende för att hitta lösningar på de utmaningar som städer står inför: fler flyttar till städerna, minskad tillgång till resurser, ökad fysisk och psykisk ohälsa, höga bostadspriser, segregation och ensamhet. Genom att sätta människan och livet i hemmet i centrum har Ikano Bostad och IKEA tittat på hur man bättre kan dela på ytor, saker och ansvar i och runt bostaden. Utifrån det har sedan en prototyp på en ny typ av lägenhet, inredningslösningar och nya metoder för stadsdelsutveckling tagits fram. Resultaten hittills presenteras nu på IKEA Democratic Design Days i Älmhult.

­ - Projektet ger oss en fantastisk möjlighet att bredda perspektivet genom att ha människan och hemmet som utgångspunkt när vi utvecklar bostadsområden. Tillsammans med IKEA vill vi utforska möjligheterna till att skapa ett mer inkluderande, varierat, hållbart och prisvärt boende, säger Lotta Sjödin, strategisk innovations- och utvecklingsledare på Ikano Bostad.

Ikano Bostad och IKEA är två företag med samma grundare som delar samma värderingar och småländska arv. Tillsammans har Ikano Bostad och IKEA lång kombinerad erfarenhet och kunskap av att utveckla heminredning, bostäder och bostadsområden för de många människorna. IKEA Democratic Design Days är ett årligen återkommande event där IKEA presenterar kommande produkter och samarbeten.

För mer information, kontakta gärna:
Lotta Sjödin, Strategisk innovations- och utvecklingsledare, Ikano Bostad, lotta.sjodin@ikanobostad.se, 072-701 24 74
Evamaria Rönnegård, Development Leader, IKEA of Sweden, evamaria.ronnegard2@inter.ikea.com, 070-798 02 87

Ikano Bostad bidrar till hållbara bostadsområden och stadsdelar i städer där Sverige växer. Vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar kvadratsmarta och prisvärda bostäder för människor i livets alla faser. Ikano Bostad har 1 470 bostäder under produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och 293 vårdplatser. Ikano Bostad ingår i Ikano, en internationell företagsgrupp som ägs av familjen Kamprad. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. ikanobostad.se


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg