2016-09-06 13:07Pressmeddelande

Ikano Bostad utvecklar ny stadsdel i Stockholm

null

Ett nytt bostadsområde Årstahusen kommer att växa fram mellan Årsta och Liljeholmskajen i södra Stockholm. Här kommer 900 nya hem att skapas med fokus på gemenskap och välbefinnande.

Området Årstahusen kommer att präglas av ett genomarbetat hållbarhetstänk. De boende kommer att kunna dela på funktioner och resurser som inte används hela tiden. Det kan handla om bilpool, en cykelverkstad eller gemensamma ytor i tvättstugan. Detta ger inte bara ekonomiska och miljömässiga fördelar, det skapar också tillfällen för umgänge och får hemmet att kännas större än bara bostaden.

- Vi är glada över att få möjligheten att utveckla en hel stadsdel. Vi försöker tänka nytt i våra projekt och hela tiden göra våra bostäder och våra områden bättre. Det gör vi genom att se till en helhet där bostad, kvarter och stadsdel fungerar tillsammans. Nu får vi den möjligheten, säger Christian Dahlman, bostadsutvecklingschef på Ikano Bostad.

I takt med att Stockholm växer, ökar behoven av att bo tätare och utveckla nya områden. Årstahusen får en direkt närhet till kollektivtrafik och stadens puls, samtidigt som naturlivet finns runt hörnet.

Säljstart för det nya bostadsområdet var 29 augusti 2016. Förutom 900 nya bostäder kommer en efterlängtad skola att bli verklighet samt en ny cykelled, då det gamla industriområdet försvinner.Mer information om Årstahusen finns på: https://www.ikanobostad.se/bostadsratter/arstahusen/

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Christian Dahlman, Bostadsutvecklingschef, Ikano Bostad, christian.dahlman@ikano.se, tel 010-330 44 19

Ikano Bostad förvaltar cirka 5 900 hyreslägenheter och har för närvarande cirka 1 300 lägenheter i produktion. Ikano Bostad är en del av Ikano, en internationell företagsgrupp med verksamheter inom finans, fastighet, försäkring och detaljhandel. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. Gruppen har cirka 4 500 anställda i 14 länder.


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg