2021-10-14 12:00Pressmeddelande

Ikano Bostad vinnare av Fastighetsbarometern Kontor 2021

Ikano Bostads kontor Klipporna i Hyllie i Malmö. Foto: Magnus GrubbIkano Bostads kontor Klipporna i Hyllie i Malmö. Foto: Magnus Grubb

Ikano Bostad har Sveriges nöjdaste kontorshyresgäster! Med ett NKI på 91 tar Ikano Bostad hem priset som vinnare i årets Fastighetsbarometer Kontor 2021 som bästa hyresvärd för sitt kontor Klipporna i Hyllie i Malmö.

– Vi är verkligen glada och stolta över priset! Detta är ett gott kvitto på att vårt sätt att arbeta fungerar. Egen driftspersonal på plats och en lyhörd och involverande dialog gör att vi kan skapa en bra arbetsmiljö för våra hyresgäster. Det här är verkligen ett arbete som vi gör tillsammans, säger Fredrik Koos, kommersiell förvaltare, kontor och vårdboende. 

Ikano Bostad tog hem priset med ett NKI (Nöjd-Kund-Index) på 91 och har därmed Sveriges nöjdaste kontorshyresgäster. Fastigheten omfattar 19 000 kvadratmeter kontorsyta och hyresgästerna består idag av IKEA, Skanska, AAK, Siemens, Ikano Bank och Ikano Bostad.

Ikano Bostads kontor Klipporna i Hyllie i Malmö. Foto: Magnus Grubb

Ikano Bostads kontor Klipporna i Hyllie i Malmö. Foto: Magnus Grubb

2016 förvärvade Ikano Bostad kontorsfastigheten som är certifierad enligt LEED Platinum. Ambitionerna är höga och fastigheten använder idag 100 procent fossilfri el i form av vattenkraft.  Sedan 2019 är kontorsfastigheten certifierad enligt Green Building som ställer höga krav på driften när det kommer till energibesparing. 

– Det är väldigt roligt att långsiktigt äga och förvalta ett kontor med så höga klimat- och miljöambitioner. Det känns också bra att vi erbjuder våra hyresgäster bland det bästa ur klimat- och miljösynpunkt, avslutar Fredrik Koos.

Fastighetsbarometern är CFI Group och Fastighetsägarnas årliga undersökning av svenska kontorshyresgästers uppfattning om sin hyresvärd.Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av grundaren till IKEA. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har cirka 1 500 nya bostäder i produktion samt äger och förvaltar cirka 6 000 hyreslägenheter och sex vårdboende.


Kontaktpersoner

Fredrik Koos
Kommersiell förvaltare, kontor och vårdboende
Fredrik Koos