2016-06-22 11:00Pressmeddelande

Ikano förvärvar vårdboenden i Uppsala

Ikano satsar på vårdboenden och förvärvar ett boende för äldre i Gottsunda med 72 lägenheter och en fastighet under produktion i Gränby.

Det första förvärvet som Ikano gör är 72 lägenheter för äldreboende i Gottsunda. Fastigheten säljs av Senectus Förvaltning AB, Mitsem Förvaltning AB och Erik Boberg. Frösunda Omsorg fortsätter som operatör.

Ikano blir även ny ägare av ett vårdboende i Gränby. Fastigheten, som är under uppförande, säljs av Svenska Vårdfastigheter och beräknas vara klar sommaren 2017. Hyresgäster är Aleris och Kids2home. Verksamheten kommer att innehålla 72 lägenheter för äldreboende, 11 lägenheter för stödboenden samt en förskola.

– Vårt affärsområde Fastigheter växer och vi kompletterar vårt erbjudande med ett nytt segment för vårdboenden. Satsningen gör oss till en bredare partner till kommuner och andra samarbetspartners, säger Daniel Skoghäll, affärsområdeschef Fastigheter, Ikano.

– Det här är starten för vår satsning på vårdboenden, säger Maria Rydén, vd för det nya segmentet. Utvecklingen av vårdboenden kommer att omfatta både projektutveckling och långsiktig förvaltning i nära samarbete med Ikano Bostad.

För mer information, vänligen kontakta:

Daniel Skoghäll

Affärsområdeschef Fastigheter, Ikano

daniel.skoghall@ikano.se

+46 (0)10-330 40 55

Maria Rydén,

Vd Ikano Vårdboende

maria.ryden@ikano.se

+46 (0)10-330 40 57

Inom affärsområde Fastigheter finns Ikano Bostad och det nya segmentet vårdboenden. Vi förvaltar, utvecklar och bygger hyresrätter, bostadsrätter och vårdboenden i Stockholm, Uppsala, Västerås, Göteborg och Öresund. Ikano är en internationell företagsgrupp som ägs av familjen Kamprad. Vårt uppdrag är att förenkla de många människornas liv så att de kan fokusera på att leva det. Vi gör detta genom att tillsammans ta fram enkla och meningsfulla lösningar på schyssta villkor, som skapar värde för våra kunder.

Läs mer om oss på www.ikanogroup.com


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg