2015-03-03 17:02Pressmeddelande

Läxhjälpen till Västerås i samarbete med Ikano Bostad och Mimer

Stiftelsen Läxhjälpen har inlett ett samarbete med Bostads AB Mimer och Ikano Bostad. Det innebär att ett trettiotal elever på Bäckbyskolan och Nybyggeskolan nu får regelbunden läxhjälp sex timmar i veckan och därmed god chans att höja sina betyg för att komma vidare till gymnasiet.

Idag finns det skolor i Sverige där endast 3 av 10 elever kommer vidare från grundskolan till gymnasiet. Läxhjälpen är en konkret insats som angriper det som är ett av Sveriges största problem idag; bristen på integration och att allt fler unga inte klarar skolan och därmed hamnar utanför samhället.

– Vi är oerhört glada över samarbetet med Läxhjälpen, säger Anders Nordstrand VD, Bostads AB Mimer. Deras resultat är imponerande och kan vi vara med och hjälpa ungdomar att få en bättre chans i livet, så är det verkligen guld värt, säger Anders.

Kvalificerade, arvoderade, unga högskolestudenter hjälper ungdomar med läxorna så att de höjer betygen. Läxhjälpen är kostnadsfri för elever och skola tack vare att läxhjälpstimmarna finansieras av olika företag som får återrapport om hur det går för just deras elever.

– Läxhjälpens arbete är beundransvärt, säger Christian Mariager, Fastighetschef på Ikano Bostad. Att det är högskolestuderande som läser läxor med ungdomarna gör det hela ännu bättre. Goda förebilder är viktigt för motivationen och glädjen är säkert ömsesidig, säger Christian.

Samarbetet startar redan i vår. För Mimers del blir det elever på Bäckbyskolan som får läx- hjälp och för Ikano elever på Nybyggeskolan.

– Vi är oerhört glada över våra nya partners, säger Maria Arneng, verksamhetschef på Läxhjälpen. Mimer och Ikano är två starka aktörer på bostadsmarknaden i Västerås och det känns bra att samarbete med företag som vill göra skillnad i Västerås.

För mer information, kontakta gärna:

Mer om läxhjälpen

Om Läxhjälpen
Stiftelsen Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som med stöd från näringslivet bedriver gratis läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden i Stockholm, Göteborg, Malmö, Landskrona och Södertälje. Och nu även i Västerås.

Ikano Bostad förvaltar cirka 5 900 hyreslägenheter och har för närvarande cirka 1 300 lägenheter i produktion. Ikano Bostad är en del av Ikano, en internationell företagsgrupp med verksamheter inom finans, fastighet, försäkring och detaljhandel. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. Gruppen har cirka 4 500 anställda i 14 länder.


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg