2022-05-05 05:00Pressmeddelande

Nu startar byggnationen av Ikano Bostads 63 radhus i Ältadalen

Tillsammans med Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka tog Josefine Wikström, bostadsutvecklingschef Stockholm söder ett första spadtag på Ikano Bostads projekt. Foto: Erik SvenssonTillsammans med Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka tog Josefine Wikström, bostadsutvecklingschef Stockholm söder ett första spadtag på Ikano Bostads projekt. Foto: Erik Svensson

Nackas nya bostadsområde Ältadalen växer så det knakar. När allt står klart kommer det att bli ett tryggt och trivsamt bostadsområde med förskola, äldreboende och park. Igår togs det första spadtaget på Ikano Bostads kvarter med 63 radhus som kommer att stå klara under 2023/2024.

- Ältadalen kommer bli ett fantastiskt bostadsområde mitt i naturen när det står färdigt om några år, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka. Det är viktigt att vi möjliggör för fler familjer att kunna bosätta sig i radhus, eftersom vi vet att många drömmer om sitt eget hem.

I den sydligaste delen av Nacka ligger det nya bostadsområdet Ältadalen. När området står klart kommer här att finnas cirka 330 småhus, förskola, äldreboende och aktivitetspark. Utbyggnaden har pågått sedan 2017 och området är beräknat att stå klart till 2024.

I Ältadalen i Nacka ska Ikano Bostad bygga 63 radhus.

I Ältadalen i Nacka ska Ikano Bostad bygga 63 radhus.

Igår togs det första spadtaget på Ikano Bostads 63 radhus. Radhusen är utformade för att passa den moderna barnfamiljen och är smart planerade med mycket förvaring, gemensam innergård med lekpark och gemensam verkstad med gemensamma trädgårdsredskap och plats för snickeri- eller målningsprojekt Inflyttning är planerad under 2023/2024.

- Intresset för radhusen har varit väldigt stort, så det är roligt att vi nu är igång att bygga. Vårt mål är att göra kundernas vardag så enkelt som möjligt. Varje kvadratmeter i radhusen är noga planerad, trädgården är lättskött och husen byggda med omtanke om miljön, säger Josefine Wikström.

Ikano Bostads 63 radhus byggs på historisk mark. Här lämnade en lång isälv stora sand- och grusavlagringar som exploaterades fram till 1970-talet när grustäkten stängdes. Under ett par år har Ikano Bostad arbetat med att fylla grustäkten med schaktmassor från både egna och andras utvecklingsprojekt och återställt stora delar av naturlandskapet i området.Om Ikano Bostad

Ikano Bostad är en långsiktig fastighetsägare och bostadsutvecklare. Med omtanke och engagemang äger och utvecklar vi hållbara stadsdelar och bostäder i Sverige och Danmark. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av grundaren till IKEA. Ikano Bostad äger och förvaltar cirka 6 000 hyresrätter och sex vårdboenden samt har cirka 1 900 nya bostäder i produktion.


Kontaktpersoner

Josefine Wikström
Chef nya bostäder
Josefine Wikström