2023-02-08 09:00Pressmeddelande

Resurs Bank hyr 5 548 kvadratmeter av Ikano Bostad i Helsingborg

Ikano Bostads kontorsfastighet på Väla i norra Helsingborg.Ikano Bostads kontorsfastighet på Väla i norra Helsingborg.

Resurs Bank blir nya hyresgäster i Ikano Bostads kontorsfastighet på Väla, norr om Helsingborg. Totalt kommer Resurs Bank att hyra 5 548 kvadratmeter med plats för cirka 450 medarbetare.

˗ Vi är väldigt glada över att välkomna Resurs Bank som ny hyresgäst hos oss. Tillsammans kommer vi att skapa ett huvudkontor utifrån deras behov med fokus på en aktivitetsbaserad kontorsmiljö, säger Fredrik Sörling, förvaltningschef syd på Ikano Bostad.

Resurs Bank har tecknat ett sexårigt hyresavtal med Ikano Bostad om att hyra 5 548 kvadratmeter kontorsyta med inflyttning i juli 2024. Kontorsfastigheten ligger på Väla norr om Helsingborg.

Ikano Bostad förvärvade fastigheten 2007 och 2010 stod kontoret klart. Lokalerna kommer att anpassas efter Resurs Banks behov och göras om till ett aktivitetsbaserat kontorslandskap.

˗ Detta skapar möjligheter för co-working, samskapande och innovation i ett aktivitetsbaserat kontorslandskap anpassat efter nya hybridarbetssätt, vilket är en viktig förutsättning för vår transformationsresa som företag, säger Nils Carlsson, VD på Resurs.

De kommande åren kommer Väla Centrum att utvecklas ytterligare med plats för bland annat besöks- och upplevelseverksamhet, service, detaljhandel och kontor.Om Ikano Bostad

Ikano Bostad är en långsiktig fastighetsägare och bostadsutvecklare. Med omtanke och engagemang äger och utvecklar vi hållbara stadsdelar och bostäder i Sverige och Danmark. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av grundaren till IKEA. Ikano Bostad äger och förvaltar cirka 6 000 hyresrätter och sex vårdboenden samt har cirka 1 900 nya bostäder i produktion. Läs mer på ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg