2020-10-09 13:30Pressmeddelande

Startskott för Ikano Bostads 225 hyresrätter i Bäckby

null

Som sista byggherre ut var det i dag Ikano Bostads tur att sätta spaden i marken i Bäckby. Det blev startskottet för Ikano Bostads två kvarter med cirka 225 kvadratsmarta hyresrätter.

- Nästa pusselbit läggs nu när det gäller utveckling av Bäckby Centrum. Att fler får sitt hem där, är en del i ett samarbete som Västerås stad har tillsammans med många aktörer för ett tryggare och säkrare Bäckby, säger Anders Teljebäck, ordförande i kommunstyrelsen.

Utvecklingen av Bäckby har pågått sedan 2017 och går stadigt framåt. I dag var det Ikano Bostads tur att tillsammans med representanter från Västerås kommun ta det första spadtaget på det första av Ikano Bostads två kvarter i Bäckby. De två kvarteren kommer att bestå av cirka 225 hyresrätter som kommer att fortsätta att ägas och förvaltas långsiktigt av Ikano Bostad.

- Nu är vi äntligen igång! För oss på Ikano Bostad är det viktigt att göra saker långsiktigt, ha en hög lokal närvaro och ett stort socialt engagemang. Därför känns det otroligt roligt att vara med i satsningen på Bäckby och komplettera utbudet med våra kvadratsmarta hyresrätter och erfarenhet av socialt hållbarhetsarbete, säger Mikael Berg, chef för nya hyresrätter och vårdboende på Ikano Bostad.

Tillsammans med områdets andra aktörer, Västerås stad, Mimer och BoKlok, har Ikano Bostad undertecknat Tillsammansförklaringen. I Tillsammansförklaringen fokuserar aktörerna på trygghet, sysselsättning och sammanhållning i Bäckby. Sedan tidigare stöttar Ikano Bostad stiftelsen Läxhjälpen i Västerås och erbjuder bland annat unga vuxna som står utanför arbetsmarknaden en väg ut i arbetslivet genom Ikano Akademin.

Inflyttning i det första kvarteret är preliminärt planerat till våren/sommaren 2022. Byggnationen av kvarter 2 är planerad att starta till hösten 2021 med inflyttning sommaren 2023. Idag förvaltar Ikano Bostad cirka 1 600 hyresrätter i Västerås.

Kontakta oss gärna för mer information:
Mikael Berg, chef nya hyresrätter och vårdboende, Ikano Bostad mikael.berg@ikanobostad.se, 070-610 35 42

Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Om Ikano Bostad

​Ikano Bostad utvecklar hållbara bostadsområden och bostäder på platser där Sverige växer. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av IKEAs grundare. För att våra kunder ska känna sig trygga och trivas i våra bostadsområden känner vi ett stort ansvar för helheten när vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar bostäder. Ikano Bostad har 1 470 nya bostäder i produktion samt förvaltar 5 760 hyreslägenheter och fyra vårdboende. ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Charlotte Kjellberg
Kommunikationschef
Charlotte Kjellberg