2024-09-27 05:00Pressmeddelande

Ikano Bostad startar byggnationen av 94 hyresrätter i Högsbo

Tillsammans med Johannes Hulter, ordförande, och Hampus Magnusson, andre viceordförande, i stadsbyggnadsnämnden, tog Josefine Wikström, chef nya bostäder och Christian Mariager, fastighetschef på Ikano Bostad ett första spadtag på projektet.Tillsammans med Johannes Hulter, ordförande, och Hampus Magnusson, andre viceordförande, i stadsbyggnadsnämnden, tog Josefine Wikström, chef nya bostäder och Christian Mariager, fastighetschef på Ikano Bostad ett första spadtag på projektet.

Utmed Marconigatan i Högsbo i Göteborg kommer Ikano Bostad att bygga 94 kvadratsmarta hyresrätter. När allt står klart kommer hyresrätterna att långsiktigt ägas och förvaltas av Ikano Bostad.

Området runt Marconigatan byggdes på 1960-talet. De senaste tio åren har området förtätats med nya bostäder och nu är det Ikano Bostads tur att börja bygga.

− Jag är glad att Ikano Bostad är med och bygger framtidens Göteborg. Det är här ett väldigt spännande projekt som passar bra in i stadens nya inriktning om att skapa mer kvartersstad och fler stadsmässiga kvaliteter, säger Johannes Hulter, ordförande i stadsbyggnadsnämnden, Göteborgs stad.

Ikano Bostad ska bygga 94 lägenheter. Det blir 86 hyresrätter och 8 lägenheter avsedda för bostad med särskild service (BMSS-boende). Lägenheterna kommer att Svanenmärkas. Det kommer även bli solceller på taket och i huset kommer det att finnas bilpool, parkering för både vanliga cyklar och lådcyklar samt cykelverkstad i källaren.

Josefine Wikström, chef nya bostäder på Ikano Bostad och Johannes Hulter, ordförande, i stadsbyggnadsnämnden Göteborgs stad.

Josefine Wikström, chef nya bostäder på Ikano Bostad och Johannes Hulter, ordförande, i stadsbyggnadsnämnden Göteborgs stad.

− Det är väldigt roligt att vi nu sätter igång att bygga. Vårt mål är att göra kundernas vardag så enkel som möjlig och att det ska vara enkelt att göra hållbara val. Varje kvadratmeter är noga planerad och huset är utvecklat med omtanke om miljön, säger Josefine Wikström, chef nya bostäder på Ikano Bostad.

Utmed Marconigatan i Högsbo kommer Ikano Bostad att bygga 94 kvadratsmarta hyresrätter

Utmed Marconigatan i Högsbo kommer Ikano Bostad att bygga 94 kvadratsmarta hyresrätter.

Under 2022 förvärvade Ikano Bostad 600 hyresrätter i Göteborg och Partille. Hyresrätterna i Högsbo blir de första som Ikano Bostad bygger för egen förvaltning i regionen. Fastigheten kommer sedan att långsiktigt ägas och förvaltas av Ikano Bostad. Inflyttning är planerad till våren 2026.

− Långsiktighet, lokal närvaro och omtanke om hyresgäster och bostadsområde är viktiga ledord i vår förvaltningsstrategi och något vi arbetar mycket med. De senaste åren har vi byggt mycket nya hyresrätter i Malmö och Stockholm som vi fortsätter äga och förvalta långsiktigt. Jag är väldigt stolt över att vi nu gör detsamma i Göteborg, säger Christian Mariager, fastighetschef på Ikano Bostad.

Christian Mariager, fastighetschef på Ikano Bostad

Christian Mariager, fastighetschef på Ikano Bostad.

Ikano Bostad etablerade sig i Göteborg 2015. Sedan starten har bolaget utvecklat och byggt drygt 300 bostäder i regionen samt har pågående projekt i olika skeden i bland annat Göteborg, Kungälv, Partille och Mölndal.



Om Ikano Bostad

Ikano Bostad är en långsiktig fastighetsägare och bostadsutvecklare. Med omtanke och engagemang äger och utvecklar vi hållbara stadsdelar och bostäder i Sverige och Danmark. Vi grundades 2005 och ingår i Ikano Group, en internationell företagsgrupp startad av grundaren till IKEA. Ikano Bostad äger och förvaltar cirka 7 000 hyresrätter och fem vårdboenden samt har cirka 850 nya bostäder i produktion. Läs mer på ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Josefine Wikström
Chef nya bostäder
Josefine Wikström
Christian Mariager
Fastighetschef
Christian Mariager