2023-11-28 06:00Pressmeddelande

IKEA Property AB hyr 7 800 kvm av Ikano Bostad i Klipporna i Hyllie

Ikano Bostads kontor Klipporna i Hyllie i Malmö. Foto: Magnus GrubbIkano Bostads kontor Klipporna i Hyllie i Malmö. Foto: Magnus Grubb

IKEA Property AB blir nya hyresgäster i Ikano Bostads kontorsfastighet Klipporna i Hyllie i Malmö. Förhyrningen är tecknad på tio år och omfattar totalt cirka 7 800 kvm.

–  Vår långsiktiga ambition inom Inter IKEA är att verka på två platser i Sverige; Älmhult och Malmö Hyllie. Vi är glada över detta hyresavtal som möjliggör att vi nu koncentrerar olika verksamheter som finns i dag i Malmö och Helsingborg till en och samma plats i Malmö Hyllie, säger Christofer Svensson, VD IKEA Property AB.

IKEA Property AB har tecknat tioårigt avtal med Ikano Bostad om att hyra 7 800 kvadratmeter kontorsyta i Klipporna med start i juli 2023. Inflyttning sker under 2023 och 2024. Sedan tidigare hyr IKEA Property AB 850 kvadratmeter och IKEA Industry 1 500 kvadratmeter i Klipporna.

– Vi är glada över att hälsa fler delar av IKEA välkomna till Klipporna. Hyllie har blivit en riktig knutpunkt i Malmö med Hyllie C och även närheten till Kastrup, som gör det enkelt att ta sig hit även för internationella gäster, säger Fredrik Koos, kommersiell förvaltare, kontor och vårdboende på Ikano Bostad.

Klipporna är designat av Henning Larsen Architects och har tre huskroppar som är sammanbundna med en trädgård. Inför inflytt byggs nu en gångbro mellan byggnaderna då IKEA kommer att ha kontor i två av huskropparna.

– För att binda samman de två kontoren skapas en gångbro mellan huskropparna. På så sätt kan man också samordna funktioner mellan de olika husen vilket både är praktiskt och hållbart, berättar Fredrik Koos.

Visionsbild över den nya gångbron som skapas mellan huskropparna. Bild: Arkitekterna Krook & Tjäder AB

Visionsbild över den nya gångbron som skapas mellan huskropparna. Bild: Arkitekterna Krook & Tjäder AB

Ikano Bostad förvärvade fastigheten Klipporna 2016 och är själva hyresgäster i fastigheten. Fredrik Koos ser fram emot att IKEA växer inom fastigheten.

– Att vi med vår gemensamma grundare och värderingar kommer fysiskt närmare varandra, hoppas jag även kunna gynna alltifrån framtida samarbeten till innovation, avslutar Fredrik Koos.

Klipporna är cirka 19 000 kvadratmeter stort och hyresgästerna består utöver IKEA Property sedan tidigare av Ikano Bostad, Ikano Bank, Siemens och IKEA Industry. Skanska flyttade sina kontorslokaler tidigare under året och i och med uthyrningen är nu Klipporna uthyrt till 100 procent.Om Ikano Bostad

Ikano Bostad är en långsiktig fastighetsägare och bostadsutvecklare. Med omtanke och engagemang äger och utvecklar vi hållbara stadsdelar och bostäder i Sverige och Danmark. Vi grundades 2005 och ingår i Ikano Group, en internationell företagsgrupp startad av grundaren till IKEA. Ikano Bostad äger och förvaltar cirka 7 000 hyresrätter och sju vårdboenden samt har cirka 1 600 nya bostäder i produktion. Läs mer på ikanobostad.se


Kontaktpersoner

Fredrik Koos
Kommersiell förvaltare, kontor och vårdboende
Fredrik Koos