2022-04-27 05:00Pressmeddelande

Startskott för Ikano Bostads projekt vid Väsjöbacken

Tillsammans med Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna tog Linda Leppänen, bostadsutvecklingschef Stockholm norr på Ikano Bostad ett första spadtag på projektet. Fotograf: Erik SvenssonTillsammans med Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna tog Linda Leppänen, bostadsutvecklingschef Stockholm norr på Ikano Bostad ett första spadtag på projektet. Fotograf: Erik Svensson

Igår togs det första spadtaget på Ikano Bostads kvarter i Sollentunas nya bostadsområde Väsjö torg. Precis intill Väsjöbacken med skidliften utanför dörren kommer Ikano Bostad att bygga 92 kvadratsmarta bostadsrätter som kommer stå klara till vintern 2023/2024.

- Ikano Bostads nya bostäder kommer utformas efter områdets närhet till både natur och rekreation. Det ligger helt i linje med vår vision för Väsjö torg och kommer skapa möjligheter för de boende att enkelt ta sig ut i naturen på både sommaren och vintern, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna.

Väsjö torg är en av flera etapper i utbyggnaden av Sollentunas nya stadsdel Väsjön. Omgivet av vatten, natur och slalombacken Väsjöbacken kommer ett nytt bostadsområde med cirka 1 000 bostäder och en ny skola att ta form. Utbyggnaden kommer att pågå fram till 2029.

Ikano Bostads kvarter med 92 bostadsrätter är ett av de första att starta. I utformningen av kvarteret har Ikano Bostad tagit fasta på det naturnära läget. Det återspeglar sig bland annat i fasaderna och på den stora, grönskande innergården där det kommer finnas möjlighet till både umgänge, lek och vila. I huset kommer det till exempel att finnas en gemensam skid- och cykelverkstad.

- Det är väldigt roligt att vi nu är igång med vårt kvarter här i Väsjö torg. Vi vill skapa bra förutsättningar för en enklare vardag här och ta vara på det naturnära läget. Skid- och cykelverkstaden gör det enkelt att fixa det sista innan men ger sig ut och lägenheterna är utformade med mycket förvaring och bra ytor att umgås på både inne och ute, säger Linda Leppänen, bostadsutvecklingschef Stockholm norr på Ikano Bostad.

För att skapa extra flexibilitet kommer fem av lägenheterna att vara utrustade med Ikano Bostads lösning FlexRum. Det är en flexibel vägg som med en enkel knapptryckning skapar ett extra rum vid behov.

- Vi tar alltid vara på varje kvadratmeter och här i Väsjön kommer några av lägenheterna att vara lite extra kvadratsmarta. Flexrummets flexibla vägg blir enkelt ett extra rum för övernattande gäster eller ett hemmakontor, säger Linda Leppänen.

Inflyttning är planerad till vintern 2023/2024.Om Ikano Bostad

Ikano Bostad är en långsiktig fastighetsägare och bostadsutvecklare. Med omtanke och engagemang äger och utvecklar vi hållbara stadsdelar och bostäder i Sverige och Danmark. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av grundaren till IKEA. Ikano Bostad äger och förvaltar cirka 6 000 hyresrätter och sex vårdboenden samt har cirka 1 900 nya bostäder i produktion.


Kontaktpersoner

Linda Leppänen
Bostadsutvecklingschef Stockholm/Mälardalen
Linda Leppänen