2022-03-11 07:30Pressmeddelande

Ikano Bostad bygger 24 radhus i Upplands Väsby

I Upplands Väsby planerar Ikano Bostad nu för ytterligare 24 radhus. Ikano Bostad ska bygga ytterligare 24 radhus i Eds Allé i Upplands Väsby. Visionsbild: WEC360

Ikano Bostad har förvärvat ytterligare en fastighet i Upplands Väsby med möjlighet att bygga 24 radhus. Fastigheten ligger i sista etappen i utbyggnadsområdet Eds Allé. 

­- De 33 radhusen i vårt första projekt sålde slut på rekordtid så det är superroligt att vi nu kan ge fler familjer möjligheten att flytta till populära Eds Allé, säger Linda Leppänen, bostadsutvecklingschef Stockholm norr på Ikano Bostad.

Utbyggnaden av Eds Allé som är planerat för 600 bostäder har pågått sedan 2015 och beräknas stå klart 2024. Ikano Bostads fastighet ligger i den sista etappen och här planerar nu Ikano Bostad för att bygga 24 moderna och funktionella radhus som alla kommer att Svanenmärkas. Miljömärkningen ställer bland annat höga krav på energieffektivitet, god inomhusmiljö och hälsosamma och giftfria materialval.

- Våra radhus är utformade för att göra vardagen så enkel som möjlig för den moderna barnfamiljen. Varje kvadratmeter är noga planerad, trädgården är lättskött och husen byggda med omtanke om miljön, säger Linda Leppänen.

Byggnationen av radhusen är planerad att starta under 2023 med planerad inflyttning 2024.Om Ikano Bostad

Ikano Bostad är en långsiktig fastighetsägare och bostadsutvecklare. Med omtanke och engagemang äger och utvecklar vi hållbara stadsdelar och bostäder i Sverige och Danmark. Vi grundades 2005 och ingår i Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp startad av grundaren till IKEA. Ikano Bostad äger och förvaltar cirka 6 000 hyresrätter och sex vårdboenden samt har cirka 1 900 nya bostäder i produktion.


Kontaktpersoner

Linda Leppänen
Bostadsutvecklingschef Stockholm/Mälardalen
Linda Leppänen